ODD FELLOWS

Drachten

logo drie schakels odd fellows

De Smalena loge nr. 75 in Drachten heeft op 10 april 2018 in het kader van de Odd Fellowweek een presentatie verzorgd over Klimaatverandering en Duurzaamheid.

presentatie klimaat odd fellows drachten

Op boeiende wijze presenteerde ir. Anne F. van der Meer dit onderwerp aan zo’n 60 belangstellenden.
In de media is de klimaatverandering tegenwoordig een “hot item”. Vaak ontstaat daarbij de indruk dat de opwarming van de aarde – en de daardoor veroorzaakte mogelijke rampen – voorkomen kan worden door de CO2-concentratie in de atmosfeer te beteugelen.
In de persoonlijke beleving van de spreker is dit wellicht niet helemaal onwaar, maar misschien toch wel wat simpel: Als je er dieper induikt dan kom je al gauw conflicterende informatie tegen, en dat roept vele vragen op. Er was tijdens de presentatie welke rijk geïllustreerd werd dan ook volop interactie.
Aan de hand van voorbeelden werd geïllustreerd dat de technologie een belangrijke rol moet spelen in de verduurzaming van onze wereld.
Spreker is lid van een huiskamer-discussieclub van gepensioneerde Ir’s- waar deze onderwerpen regelmatig aan de orde komen en vind het leuk om deze kennis met anderen te delen”

presentatie klimaat duurzaamheidpresentatie klimaat